2009-01-28
SAJÁT NAPFÉNY...

SAJÁT NAPFÉNY… 

VitaMist D-vitamin spray A D-vitamin - néhány mostanában megjelent tudományos kiadványt követően - világszerte reflektorfényben van. Ezen kiadványok rámutattak a D-vitamin hiány sok következményére. Még a Holland Nemzeti Egészség Tanács is megújított ajánlást adott ki a némely embercsoportok körében nagyobb mennyiségben beveendő D-vitaminról.

A Nemzeti Egészség Tanács a holland kormánynak küldött beszámolójában "elegendő D-vitamin bevitel"-éről ír, és arról, hogy a következő embercsoportok D-vitamin ellátása különösképpen szegényes:

- az idősebbek, mert a bőr kevesebb D-vitamint termel és mozgáskorlátozottságuk miatt kevesebbet    tudnak kint tartózkodni a szabadban;

- az öregek otthonában élő idősek valós kockázati csoport;

- a sötét bőrű emberek;

- a terhes nők;

- az elfátyolozott testű nők;

- a négy évnél fiatalabb gyermekek. 

Ezek a csoportok veszélyeztetettek, s náluk az egészséges táplálkozás és a mindennapi napozással eltöltött negyed óra sem biztosítja a szükséges mennyiségű D-vitamint. Az Egészség Tanács azt javasolja, hogy ezek a veszélyeztetett csoportok fogyasszanak az egészséges táplálkozás mellett is naponta 10-20 mikrogramm táplálékkiegészítőt.

                                      (Folytatjuk) 

A népi gyógymódok és a "házipatika" szerei, valamint a táplálékkiegészítők, hatásosak lehetnek bizonyos egészségügyi problémákkal szemben, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ezeken az oldalakon szereplő információk alapján betegségeket lehetne diagnosztizálni vagy kezelni. Bármilyen egészségügyi problémával, tünettel forduljunk szakemberhez!  

- vissza

2011-05-10
E SZÁMOK

2011-05-10
Megadhatja-e a VitaMist a végső megoldást?

2009-04-24
Aki keres, az talál! Ha B12 kell, hát azt!!!

2009-03-12
ÚJ!!! RELAX +


ARCHÍVUM
[x]